Kinesiske Tencent i flere vestlige partnerskaber

Den kinesiske tech-gigant, Tencent, er en af verdens største tech-koncerner med internetforretninger inden for musik, spil, betaling og kommunikation, og med en markedsværdi, der placerer virksomheden i den globale top fem.

For at sikre fortsat vækst retter Tencent nu blikket mod de vestlige markeder i USA og Europa. Samtidig er virksomheden blevet en vigtig samarbejdspartner for vestlige virksomheder, der ønsker at erobre det kinesiske marked.

Tencent kan ikke blot give vestlige virksomheder en adgang til en af Kinas største markedspladser på nettet. Virksomheden er også et udviklingshus, der kan matche de bedste i verden.
Vestlige virksomheder er derfor også interesseret i et samarbejde for at få adgang til Tecents kompetencer inden for udvikling af software, robotter og kunstig intelligens.

230118Inden for de første få uger af 2018 har Tencent annonceret samarbejdsaftaler med vestlige virksomheder, der i sig selv fortæller noget om virksomhedens spændvidde.

Google har indgået en vidtgående samarbejdsaftale med om gensidig udnyttelse af patenter inden for kunstig intelligens, sådan at begge virksomheder kan fokusere på at udvikle frem for at gå i retten. Google vil samtidig etablere et nyt, stort udviklingscenter for kunstig intelligens i Kina.

Lego har indgået en samarbejdsaftale om at udvikle spil og software, der skal være målrettet til det kinesiske marked, og som skal indgå i en fælles indsats om at skabe vækst for Lego i Kina.

Den franske dagligvarekæde, Carrefour, der er en af verdens største detailhandlere, har indgået en samarbejdsaftale om at udvikle digitale supermarkeder på nettet, der skal give Carrefour øget adgang til det kinesiske dagligvaremarked og som samtidig skal sætte turbo på virksomhedens digitale omstilling på globalt plan. Carrefour investerer over 2,8 milliarder € i projektet, og lukker samtidig 275 af sine supermarkeder i Frankrig med et tab af 2.400 arbejdspladser.

Mere om Tencent og om digital omstilling i dagvarehandlen på Pejlinger.


Google partners with WeChat’s Tencent on patents, future tech in latest China push
9to5Google, 19-01-2018

Lego Builds Partnership With Tencent
Caixin Global, 16-01-2018

Carrefour Plans to Cut 2,400 Jobs, Invest $3.4 Billion
Bloomberg, 23-01-2018